Tasarım

2023 Font Trendleri

Söz konusu pazarlamacılık olduğunda görsellerinizin verdiği mesajlar her zaman son derece önemlidir. Hele ki sosyal medyadan veya dijital pazarlamadan bahsediyorsak kullanacağınız tüm unsurlar, hedef kitlenizi yakalayacak şekilde seçilmelidir. Elbette görsellerinizin üzerindeki yazılar için kullanacağınız fontlar da bunların başında gelir. Peki 2023 font trendleri neler? Takipçilerinizde gerçekten çarpıcı bir etki bırakmak için hangi fontları kullanabilirsiniz? Aşağıda bu yılında trend fontlarından bazılarına değindim.

1. Elle Çizilmiş Tipografiler

2023 Font Trendleri

Elle çizilmiş yazı tipleri, öne çıkmak için grafik tasarımcılar tarafından giderek daha fazla kullanılıyor. Geçtiğimiz yıllarda, el yazısı stilindeki yazı tipleri yalnızca birkaç marka tarafından tercih ediliyordu. Ancak adeta intikam alır gibi geri döndüklerini söyleyebiliriz. Son dönemde başta sosyal medya olmak üzere pek çok başarılı görsel çalışmada elle çizilmiş gibi görünen yazı fontlarına rastlıyorum. Kesinlikle size de denemenizi öneririm.

2. Serif Fontlar

2023 Font Trendleri

Serif fontolar, karakterler üzerinde fazladan küçük kontur bulunan yazı tipleridir. Şimdiye kadar, bu yazı tipleri çoğunlukla yalnızca bir işletmenin veya devlet dairelerinin resmi imajını yansıtmak üzere kullanılıyorlardı. Ancak popüler tasarımcılar artık bu yazı tiplerini tipografik tasarım fikirleri olarak sıklıkla ve pratik olarak her yerde kullanmaya başladılar. Örneğin bu sıralar pek çok web projesinde Serif font versiyonlarına rastlayabilirsiniz. Yine de çalışmalarınızda kullanırken okunabilirliğe dikkat etmeniz gerektiği konusunda bir hatırlatma yapmalıyım.

3. Yalnızca Dış Çizgiler

2023 Font Trendleri

Son dönemde birçok görselde karşılaştığım font tarzlarından biri de yalnızca dış çizgilerin yer aldığı yazı tipleri. Birçok tasarımcının bu trendi hızla benimsediğini fark etmemek oldukça zor. Çoğunlukla, ana hatları çizilen yazı tipleri sans serif yazı biçimleri oluyor, ancak farklı alternatifler de denemeye açık.

Genellikle yalnızca büyük harfler kullanılıyor ve okunabilir olması için harflerin boyutu da büyük tutuluyor. Ancak dediğim gibi yaratıcılığınızın bir sınırı yok, her zaman farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. Yine de yalnızca ana hatları kullandığınız için metnin arka plan görsellerinden ayrıt edilebilir olmasına dikkat etmeniz önemli.

4. Sola Hizalanmış Metinler

2023 Font Trendleri

Grafik tasarımcıların bu yılki trendlerinden biri de sola hizalanmış metinler. Bu hem daha okunabilir hem de daha şık metinler ortaya çıkarmanıza imkan veriyor. Birçok web sayfasında daha fazla satır ve kelimeden oluşan bu tür metinler görebilirsiniz. Ancak artık yalnızca bununla yetinilmeyerek marka adı gibi ana unsurlarda da sola hizalamayı kullandıklarını söyleyebilirim. Hatta web sayfalarında harekete geçirici mesaj butonlarının bile sola hizalı olduğuyla daha fazla karşılaşabilirsiniz.

5. Animasyonlu Yazılar

2023 Font Trendleri

Bir diğer adıyla kinetik tipografi, farklı görünmek ve izleyicilerin dikkatini çekmek için bir unsur olarak sürekli bir trend olarak yükseliyor. Eğer videolar veya giflerle çalışıyorsanız kesinlikle animasyonlu yazılardan yararlanmayı düşünmelisiniz. Böylece çalışmalarınızı daha etkileşimli ve hareketli hale getirebilirsiniz. Böylece hedef kitlenize daha zengin bir görsel deneyim sunmuş olursunuz. Ancak animasyonu oluştururken hızı dikkatlice ayarlamaya çalışmalısınız. Harflerin hareketi çok hızlıysa izleyiciler mesajı kaçırabilir.

6. Renkli Fontlar

2023 Font Trendleri

Renkli yazı tiplerinin belki de en meşhuru Google’ın logosu olabilir. Nitekim tasarımcıların korktuğu bir tarz olduğunu söylemem de yanlış olmayacaktır. Yine de bu yıl, daha minimalist tasarımlarla bir araya gelen renkli yazı tipleri ile sıklıkla karşılaşmak mümkün. Ekstra görsel etki sağlamak için siz de çalışmalarınızda renkli tipografiye yer verebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Font Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Font seçimi için birkaç faktör rol oynar. Bunlar arasında okunabilirlik, uyum, hedef kitle, amaca uygunluk, marka kimliği, fontun stili ve yazı boyutu en önemlileri olarak sayılabilir.

Hangi Fontlar Marka Kimliği Oluşturmada Kullanılır?

Marka kimliği oluşturmak için genellikle özel tasarım fontlar veya markanın adına özgü bir font kullanılır. Bu, markanın görünümünü tanımlamaya yardımcı olabilir ve markayı daha tanınabilir hale getirebilir.

Sosyal Medya Gönderileri İçin Hangi Fontlar Daha Uygundur?

Sosyal medya gönderileri için kullanılabilecek uygun fontlar, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında markanızın kimliği, hedef kitlenizin tercihleri, gönderinizin amacı ve gönderinin görsel içeriği yer alabilir. Genel olarak sans serif, script, display fontlar sosyal medya paylaşımlarınız için uygun olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu